SKREVET AV

Steinerskolen Fredrikstad

Årets lyktefest feires torsdag 9. november kl 18, og vi møtes på parkeringen til Rekustad, før vi går sammen inn i den mørke skogen, mens vi synger lanternesangene vi har øvd de siste ukene.

Er vi heldige finner vi bålet brennende i skogen, og kanskje møter vi på lyktemannen og lyktekona.

Her går jeg med min lanterne, og min lanterne med meg, der oppe lyser en stjerne, her nede lyser jeg. 

Når høsten kommer med storm, kulde og mørke, lager alltid elever på Steinerskolen lanterner, slik at de kan lyse opp, både for seg selv og for andre. Og vi øver sanger til lyktefesten for 1.-4. klasse. 

På lyktefesten minnes vi St. Martin fra Tours, som levde i Frankrike i det tredje århundre etter Kristus. Han var soldaten som delte sin varme røde kappe med en fattig tigger. Etter soldatlivet ble Martin munk og senere biskop. Med mildhet og omtanke for andre samlet han mange mennesker rundt seg. Selve St. Martin dagen er 11.november.